Kuhinjske nape so danes nameščene v večini sodobnejših kuhinj. Brez kuhinjske nape si najbrž težko predstavljamo pripravo naših vsakdanjih obrokov, saj bi bil ob kuhanju brez nape naš dom zadimljen in poln vonjav še dolgo po kuhanju. Še posebej močno neprijetne posledice kuhanja in pečenja brez kuhinjske nape občutijo tisti, ki v kuhinji nimajo niti okna in tako ne morejo redno zračiti prostora. Kvalitetna kuhinjska napa namreč poskrbi, da zrak kroži ali pa ga skozi cev celo odvaja ven iz prostora.
V spletni trgovini eMundia ponujamo pestro izbiro različnih kuhinjskih nap, med katerimi boste zagotovo našli pravo zase. V tem zapisu vam predstavljamo različne vrste kuhinjskih nap skupaj z njihovimi lastnostmi. Ravno tako boste izvedeli, za kakšne vrste kuhinj so najbolj primerne različne vrste nap. Pobrskajte po naši spletni prodajalni in si izberite napo, ki vam bo najbolj ustrezala.
Odzračevalna ali obtočna napa?
V grobem lahko kuhinjske nape razdelimo na dvoje, glede na to, kaj »počnejo« z zrakom: odzračevalne, takšne ki zrak prefiltrirajo in ga nato odvajajo iz prostora, in obtočne, ki omogočajo, da zrak v prostoru kroži – po filtraciji, ki zadrži maščobne delce in vonjave, se prečiščen vrne v prostor. Pri odzračevalni napi boste potrebovali še zunanji zračnik, skozi katerega bo zrak prehajal na prosto, pri obtočni pa zunanji zračnik seveda ni potreben.
