Pomivalni stroj

Pomivalni stroj prihrani vaš čas

Bela tehnika vse bolj napreduje in ponuja z vsako sezono nove gospodinjske aparate in opremo, ki ima vedno več funkcij. Te nam olajšajo vsakodnevno življenje in nam prihranijo čas in energijo. Pomivalni stroj je bil dolgo časa luksuz in zato ni našel mesta v vsaki kuhinji, a s časoma je zaradi bolj dostopne cene in opažene funkcionalnosti postal del skoraj vsake kuhinje.

Kakšne vrste pomivalni stroj izbrati?

Najprej se je dobro vprašati o sami velikosti stroja. Osredotočiti se je potrebno na to, koliko prostora ima vaša kuhinja za pomivalni stroj in koliko posode navadno umažete skozi celoten dan v vašem gospodinjstvu. Manjši pomivalni stroji so primerni za male družine, pare ali posameznike in za tiste, ki v svoji kuhinji nimajo dovolj prostora, njihova prednost pa je, da porabijo manj energije in vode, kot če bi prali v na pol praznem stroju. Obstajajo tudi namizni pomivalni stroji. Večji pomivalni stroji, ki zavzamejo nekaj več prostora, pa so navadno tudi bolj zmogljivi in operejo več posode.

Tako poznamo vgradni pomivalni stroj, ki so ena izmed najbolj priljubljenih izbir, saj lepo sovpadajo v ambient vaše kuhinje in se ga s tem ne opazi, saj na videz izgleda kot omara. Ta se navadno izbere, ko kupujete in montirate novo kuhinjo, da vnaprej mislite na višino in širino novega stroja. Izberete lahko pa tudi prostostoječi pomivalni stroj. Tega lahko postavite kamorkoli, kjer imate dovod vode, elektrike in odtok. Ta je odlična izbira, če nimate namena prenavljati kuhinje, a si še vedno želite uživati v prednostih, ki jih pomivalni stroji prinesejo.

pomivalni stroj

Želite pripravljeno ponudbo?

Pridobite si popolnoma brezplačno in neobvezujočo ponudbo še danes!

Poleg dimenzij in izgleda pa se je dobro pozanimati o specifikacijah samega pomivalnega stroja. Sem spada poraba energije, ki jo lahko razberete iz energijske nalepke, ki jo sicer ima vsak aparat. Varčnost prepoznamo po črkah od A do G, kjer je s črko G označen aparat, ki je najmanj varčen, A pa tisti, ki je najbolj varčen. Najbolj varčni stroji so označeni s črko A in dodanimi tremi znaki plus. Seveda pa lahko, zdaj, ko je tehnologija tako napredovala izberete tudi kako glasen je vaš pomivalni stroj. Skoraj najbolj pomembno pa je, koliko vode porabi stroj v enem pranju.

Novejši stroji pa nudijo tudi več različnih programov pranja:
– tiho pranje,
– hitro pranje,
– sušenje po pranju,
–  pranje na temperaturi za sterilizacijo,
– podaljšano pranje,
– pranje za kozarce,
– itd.

Potem, ko vaš aparat za pomivanje posode priklopite pa je edino, kar potrebujete le še tablete za strojno pomivanje posode, tekočino za loščenje posode in pa sol za mehčanje vode. Seveda pa so na trgu tablete za strojno pomivanje, ki imajo sol in loščilo že v eni tableti. Poleg različnih strojev za pomivanje trg ponuja tudi različne tablete za pomivalne stroje, tako da si lahko oboje, pripomočke in sam stroj izberemo na podlagi naših potreb in želj.

Ko pomislimo, da nam zaradi tega, ker imamo pomivalni stroj, ni treba prati posode, moramo imeti v mislih tudi ostale prednosti, ki nam jih prinese v življenje. Poleg tega, da prihrani našo energijo, prihrani tudi nas čas. Čeprav je dolgo pomivanje posode na roke pomenilo neko rutino, ki je pomenila dodatno druženje, v nekaterih primerih celo nadležno opravilo, ki mu je pripadalo, ali pa tudi gospodinjsko opravilo, ki je mnoge, in jih še zdaj, pomirjalo.

A uporaba pomivalnega stroja, zlaganje posode vanj in iz njega, je prav tako hitro našlo mesto na seznamu gospodinjskih opravil, ki so jih starši na seznam zadolžitev napisali svojim otrokom. Zagotovo poznate nekoga, ali pa sami še vedno kakšen lonec ali krožnik pomijete na roke, ker je v pomivalnem stroju zmanjkalo prostora, ali pa je posode premalo, da bi zagnali stroj. Tako vemo, da ročno pranje ni še izginilo, a vedno manj posegamo po tem načinu. Poleg tega, da nam prihrani čas, ki je v današnjem času precej dragocen, prihrani tudi našo energijo, dolgoročno pa lahko, če peremo na primernem programu, privarčujemo tudi pri porabi vode. Nekateri si pralni stoj kupijo zato, ker jim je dovolj drgnjenja trdovratnih madežev iz loncev, pekačev in krožnikov, saj stroj za pomivanje posode to po navadi odstrani v enem samem pranju. Poleg tega pa je z napredkom tehnologije na trgu vedno več pripomočkov, strojev ter aparatov, ki nam omogočajo lažje življenje in to je dobro pametno izkoristiti. Poleg tega nam bo stroj za pomivanje posode rešil čas, ki bi ga po zabavah in piknikih porabili za pomivanje posode ročno in se lahko tako še malo zasedimo in družimo s svojimi gosti.

V današnjem času pa je pomivalni stroj našel prostor že v skoraj čisto vsaki kuhinji in zato ljudje med prenovo ali gradnjo doma pri izrisu kuhinje že upoštevajo prostor, ki ga bo zavzel stroj, saj je v tempu življenja, ki nadzira naš vsak dan, že skoraj samoumevno, da imamo stroje, ki nam lajšajo opravila in sem spada tudi pomivalni stroj.