Sušilni stroj

Sušilni stroj, odličen pripomoček za vsakdanje življenje

Najbrž ste se že znašli pred zagato, ko ste si želeli obleči določen kos oblačila na zabavo, ali pa ste nujno potrebovali določeno majico, nogavice ali spodnje perilo, vendar je bil ta kos oblačila še vedno moker po pranju? Ob sušenju oblačil na stojalih in na terasi na soncu se to velikokrat zgodi. In pri tem zelo prav pride sušilni stroj.

Zakaj je sušilni stroj odličen dodatek v vaše gospodinjstvo?

Poleg tega, da vaša oblačila hitro posuši, ne boste rabili preučevati vremenske napovedi, da bi vedeli, kdaj lahko obesite perilo in kdaj ga boste morali pobrati. Verjetno ste se že srečali s situacijo, ko je bilo perilo že skoraj suho, na vroč poletni dan pa se je kar naenkrat stemnilo in dež je ob poletni nevihti zmočil vaša oblačila. Tudi situacija, ko niste doma, na balkonu se vam suši perilo, zunaj pa se kar naenkrat vsuje dež, vam je zagotovo znana. Če se odločate za sušilni stroj, vam bo ta olajšal take skrbi, hkrati pa vam bo prihranil čas obešanja in pobiranja perila, prav tako pa se ne boste potrebovali ukvarjati z vremensko napovedjo ali čakati dolge ure, da se vaše perilo končno posuši. Poleg tega pa je precej lažje likati perilo, ki se je sušilo v sušilnem stroju, saj so ti zasnovani tako, da vašega perila med samim sušenjem ne mečkajo. Sušilni stroj pa vam poleg tega, da prihrani čas obešanja in pobiranja iz sušilnega stojala ali vrvi na balkonu ali vrtu, prihrani tudi čas samega sušenja, saj so kosi oblačil kar precej hitreje suhi. Tudi če imate bolj malo prostora, ali pa se sprašujete, kam bi sploh postavili sušilni stroj, je odlična rešitev, da ga postavite kar nad pralni stroj, saj tako prihranite na prostoru, hkrati pa je to tudi najpogostejša postavitev stroja v večini domov.

susilni stroj

Želite pripravljeno ponudbo?

Pridobite si popolnoma brezplačno in neobvezujočo ponudbo še danes!

Sušilni stroj postaja vse bolj pogost gospodinjski stroj in najde prostor v svoji vsaki kopalnici ali pralnici. Če ste tik pred odločitvijo o nakupu aparata kot je stroj za sušenje, vam bomo podali še nekaj informacij o vrstah strojev za sušenje perila, saj je teh na trgu mnogo in zagotovo se bo našel stroj, ki bo najbolj ustrezal vam in vašemu perilu.

Lahko si izberete samostoječi sušilni stroj in ga postavite kar ob vaš pralni stroj, ali še bolje, na vaš pralni stroj in tako prihranite prostor, saj na ta način ne boste rabili perila prelagati iz stroja v košaro za perilo in to prenašati v drug prostor, ampak boste preprosto le iz enega stroja perilo preložili v drugega. Seveda  pa obstaja tudi možnost nakupa stroja dva v enem, torej stroja, ki je hkrati sušilni in pralni stroj, kar je še boljša opcija, če ne želite kupovati dveh strojev ali pa vam prostorska stiska tega ne omogoča. A vendar bodite pozorni na to, koliko perila navadno operete, saj lahko pri samostoječem stroju za sušenje perila takoj za tem, ko iz pralnega stroja preložite perilo v sušilnik, naložite v boben drugo perilo in perete naprej, tako tudi prihranite kar nekaj časa. Samostoječi stroji za sušenje imajo navadno tudi nižjo porabo, večjo prostornino bobna in tudi več programov za sušenje.

Najpogostejši vrsti sušilnih strojev sta kondenzacijski in odzračevalni sušilni stroj. Kondenzacijski stroj deluje tako, da se vroča para, ki pride iz oblačil spremeni v vodo, ki odteče v posebno posodo. To posodo, ki je kot nek predal na dnu stroja, je potrebno redno prazniti, vendar se da določene sušilne stroje priklopiti tudi na odtok – s tem vam olajšajo delo, saj posode ni treba prazniti. Omenili smo tudi odzračevalni oziroma ventilacijski stroj za sušenje. Pri teh morate biti posebej pozorni, saj morajo biti v prostoru, kjer lahko cev za odvajanje vročega zraka, ki ga ta vrsta sušilnika za perilo odvaja, napeljete iz hiše. Ta vrsta stroja pa sicer porabi manj električne energije.  Veliko sušilnih strojev deluje tudi na toplotno črpalko. Ko izbirate svoj stroj za sušenje perila pa morate biti pozorni tudi na to, koliko perila imate namen sušiti, saj lahko izbirate med stroji, ki držijo 2 kilograma in takimi, ki držijo 9 kilogramov perila. Seveda pa je dobro biti pozoren tudi na energijski razred stroja, ta se označuje s črkami, kjer je A najbolj varčen,  in pa na način, kako se perilo v stroj nalaga. Nekateri stroji imajo vrata bobna na vrhu stroja, večina pa sicer spredaj. Poleg vrste stroja lahko izberete tudi barvo. Seveda si lahko kupite stroj v klasični beli barvi, a na trgu so tudi mnoge druge barve sušilnih strojev, tako, da boste zagotovo našli takega, ki bo po vašem okusu. Najbolj prodajane znamke strojev za sušenje pri nas so Aeg, Vox, Beko, Bosch, Electrolux, Gorenje in pa Samsung, lahko pa ga kupite tudi na obroke. Sušilni stroj je odličen pripomoček za vaš dom in zagotovo ga boste radi uporabljali.